Değerli kriptoparaları bulmanızı sağlayacak ip uçları – Kriptotek

Değerli kriptoparaları bulmanızı sağlayacak ip uçları

Bu yazıda bahsedeceğimiz püf noktalarıyla kullanarak kendiniz de değerlenecek kriptoparaları bulabilirsiniz.

1) İlk adım: White paper okuması 

Kripto paranın nerede kullanıldığını ve hangi hizmeti sunduğunu dokümanlarını (white paper) okuyup öğrenebilizsiniz. Bunun yanı sıra yapacağınız  bir miktar yatırım size kripto-para konusunda tecrübe kazandırırken; bazı riskleri göze almalısınız. Unutulmamalıki henüz kuralları tam olarak belirlenmemiş esnek bir alan Kripto-para dünyası.

Bitcoin rocket moon

2) Gündelik hayattaki yeri

Kripto-para denilince karşımıza yüzlerce farklı para birimi çıkıyor. Bitcoin blockchain endüstürisi maaşları, reklam ödemeleri ve üyeler arasındaki değer alışverişinde faal olarak kulanılmakta. Bununla beraber yarının dünyasında tutunmayı bekleyen bir çok altcoin bulunmaktadır. Burada yapılaması gereken pratik hayatta yer edinebilmiş, güvenli  kriptoparalara eğilim gösterirken diğer blockchainlerin ''block'tivity gibi web sitelerinden istatistikleri takip ederek en doğru kararı vermektir.

3) İştirak

Enternasyonel bir kurumun yatırım yapacağınız kriptoparayı desteklemesi sizin açınızdan oldukça önemli bir kriter olmalıdır. Unutulmamalıdırki bu nevi kurum ve şirketler bünyelerine blockchain ve kriptoparaları dahil etmeden önce hassas fizibilite çalışmaları yapmakla kalmıyor, ilerleyen süreçlerdede ciddi arge çalışmaları ile kazancı azami riski ise asgari seviyelerde tutmaya gayret edİyor ve  kriptoparalar arası entegrasyonuda sağlıyorlar. Alışılagelmiş geleneksel ekonomi ile bütünleşme sürecinde kriptoparaların oluşturduğu soft-kaotik ortam bazı kazançları bize sunarken kimi risklerin oluşmasıda kaçınılmaz olacağından yatırım yapacağınız kriptoparalar ile büyük şirket ve kurumların münasebetlerinin hangi düzeyde olduğu örneğin sözleşme, antlaşma veya ortaklık gibi niteliklerini tam olarak bilmeniz gerekir.

4) Boyutlandırma

Yatırmcıların teknolojik arkaplana olan kayıtsızlığı, bu karmaşık yapı hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması bitcoin ve etherium gibi kripto-paralardaki boyutsal sorunların farkedilmesini engelledi. Bu durum genelin blockchain gibi ultra modern bir oluşuma henüz hazır oladığının bir işareti sayılabilir. Nano teknik gelişmelerin sağladığı dinamik, odukça yüksek hızlı bağlantılar, yükleme kolaylığı ve kusursuz işlevler boyutları algılayan tutucuların gelecekte daha fazla kullanılmasını sağlayabilir. Bu durum ise şüphesizki karmaşık yapıları daha kolay algılamamızı sağlayacak ve blockchain üzerindeki sis perdesini kaldırarak oldukça şeffaf ve daha güvenilir bir ortam sağlayacaktır.

En Fazla Okunanlar

Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?
Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?
Bitcoin evrenine yeni girenler için hazırladığımız yazı serimizin son yazısında, “Bitcoin cüzdanı nedir ne değildir?”...
Daha Fazla Oku
Herkesin Merak Ettiği, En Çok Sorulan 7 Temel Bitcoin Sorusunun Cevabı
Herkesin Merak Ettiği, En Çok Sorulan 7 Temel Bitcoin Sorusunun Cevabı
Bitcoin, elektronik ortamda oluşturulup saklanan, dijital bir para birimidir. Bitcoin kimsenin kontrolünde değildir. ...
Daha Fazla Oku
Bitcoin Nasıl Alınır? Adım Adım Bitcoin Alma Rehberi [Resimli Anlatım]
Bitcoin Nasıl Alınır? Adım Adım Bitcoin Alma Rehberi [Resimli Anlatım]
Adım Adım Bitcoin Alma Rehberi [Resimli Anlatım]  Son zamanların en çok konuşulan konularından olan bitcoin, yaşadığ...
Daha Fazla Oku