Bitcoin Yatırımı Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler – Kriptotek

Bitcoin Yatırımı Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler

Ekşi sözlük yazarı “beatlebum” Bitcoin yatırım tecrübelerini özetlemiş, kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Bitcoin Yatırımı

3.3 btc ile girdiğim altcoin piyasadaki sermayem, bitcoinin çatallanıp bölünme hadisesinden sonraki aptal kararlarımla yüzde 25 oranında düştü, daha sonra sermaye artırımı ile 4 btc’lik sermayem şu an 2,65 btc’de. ancak tl olarak herhangi bir kaybım yok zira haziran başında 8500 tl olan btc şu anda 15500 tl seviyelerinde.

  • Öncelikle ingilizce şart, bilmiyorsanız web sayfalarını türkçeye çevirip kullanın. Bodoslama dalmayın.
  • bitcointalk.org tüm dunyanın kullandığı forumdur. buradaki kişilere itibar edin demiyorum ancak okuyun, fikir sahibi olun.
  • coinmarketcap.com tüm Altcoinlerin USD ve BTC cinsinden anlık değerlerini gösteren, hangi marketlerde satıldığını, web sayfasını ve bitcointalk forumunun linkini içeren sitedir. Kullanın.
  • Altcoinleri bitcoinden türemiş diğer para birimleri gibi düşünebilirsiniz. altcoinlere geçme amacı elinizdeki btc (bitcoin) miktarını artırmaktır. yani hem btc miktarınızı artırıp hem de btc dolar cinsinden artarsa paranız tl cinsinden hızla katlanır. amacımız btc miktarını artırmak. yok ben uzun vade düşünüyorum diyorsanız btc’de kalın.
  • Ben piyasaya full altcoin alarak girdim. yani btc’min hepsini dgb, siacoin, stratis, ans(neo), viacoin, wagerr gibi coinlere yatırdım. ancak siz dağılımı şu şekilde yapabilirsiniz.

% 60 ilk 20'deki coinlerden 3–4 adet alabilirsiniz. Örnek Waves, Ripple, Iota

% 15 BTC olarak kalsın

% 25 geleceği parlak ico’lara girebilirsiniz (initial coin offer).

Bu sayede bir coin piyasaya çıkmadan önce yüzde 10–20 fiyatına alabilirsiniz. ico’su yapılmış coinlerin ne kadar arttığını https://icostats.com/ adresinden görebilirsiniz. Geleceği var mı yok mu buradan http://icorating.com/ sağlam ico’lar ile 1 yılda 10–20–50 kat kazanabilirsiniz. İyi araştırın. Ben wagerr’e yatırım yaptım ve 3 ayda %40 seviyelerinde arttı. 2018'de bu rakam %300–500 olabilir. Takipteyim.

  • Blockfolio uygulamasını kurarak portfoyunuzun anlık kaç usd ya da btc olduğunu öğrenebilirsiniz. Devamlı exchange sitelere girmeye gerek kalmaz.
  • Blockfolio uygulamasını kurarak portfoyunuzun anlık kaç usd ya da btc olduğunu öğrenebilirsiniz. Devamlı exchange sitelere girmeye gerek kalmaz.
  • Altcoin’de dalgalanmalar çok olur. Kesinlikle panik yapıp zararına satış yapmayın. Minimum 20 gün 1 ay bekleyin, baktınız gelecek yok başka coinlere geçebilirsiniz. Bunun için cep telefonuna telegram uygulamasını kurduktan sonra güvendiğiniz sinyal kanallarına abone olabilirsiniz. Sağlam tüyolar ile 1 gecede % 30&40 kazanabilirsiniz. Stop-loss kullanmayı unutmayın.
  • Bazı coinlere Pump&Dump haftada 1 yapılıyor. Örneğin qwark. Dip durumdaysa örneğin geçen haftalarda 20.000 satoshide ve şu an 4.500 gibi ise bir miktar alın ve 9–10 bin seviyelerine satış emri verin. Pump&Dump grupları patlatır ise gece uykuda bile satıldığına şahit olabilirsiniz. Ancak kesinlikle online pump olayına girmeyin, askıda kalırsınız. Öperler.
  • Güvendiğiniz coinleri uzun vadeli düşünün ve 1 yıl ellemeyin. Aylık yatırım yapmak istiyorsanız bunu takip edin. https://itsblockchain.com/2017/09/20/top-5-low-market-cap-cryptocurrencies-to-invest/
  • Öyle anlar olur ki (çatallaşma, çinden ya da usa’den gelecek bir haber vs) tüm piyasa 1 haftada %50 eriyebilir. Bu gibi durumlarda kenarda tuttuğunuz BTC ya da TL paranız ile coinleri en dip fiyattan alıp ortalama düşürün. Örneğin 3000 satoshi’den aldığınız coin 1000'e düştü ise aynı miktarda alın ki ortalamanız 2000 olsun. 2200'e gelse bile %10 kara geçersiniz.
  • Piyasa inerken satıp dipten alabilirsiniz ancak çok dikkatli olun, siz satınca aniden yükselip askıda bırakabilir, o yüzden düşerken alın çıkarken satın.

Bu tavsiyeler ile 2019 başında yuzde 300–400'lere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: seyler.eksisozluk

 

 

 

En Fazla Okunanlar

Bitcoin Madenciliği: Nasıl Çalışır? [2.Bölüm]
Bitcoin Madenciliği: Nasıl Çalışır? [2.Bölüm]
Bitcoin madenciliği yazımızın birinci bölümünde; çalışma mantığı, ağ güvenliği ve madenci kazancı ile ilgili konulard...
Daha Fazla Oku
Kripto Para Ekosisteminde Yeni Bir Oyuncu: Bitcoin Cash
Kripto Para Ekosisteminde Yeni Bir Oyuncu: Bitcoin Cash
Ağustos ayında kripto para ekosistemine ihtiyaçtan doğan yeni bir oyuncu katıldı; Bitcoin Cash. Bu yazıda bitcoin cas...
Daha Fazla Oku
Günümüzde Kripto Para’nın Popülerliği
Günümüzde Kripto Para’nın Popülerliği
Bitcoin, yaklaşık 1 yıllık periyotta neredeyse 20 katı kadar bir değer kazanarak bugün 17 bin dolar seviyelerini zorl...
Daha Fazla Oku